Övernattning

Bo som en sultan i ett sagopalats eller som gäst i ett beduintält? Allt är möjligt! Oman har ett stort utbud på högklassiga övernattningsmöjligheter. Prisläget i de internationella hotellen är lägre än i Sverige. Även lyx är överkomlig. Det är väsentligt billigare att boka lyxhotellen i resebyrån hemma. De flesta hotellen befinner sig mellan de två stora städerna Muscat och Salalah. Hotellen med fem stjärnor ligger optimalt — i regel vid stranden.

Internationalla hotell, som var mer än tio år gamla har renoverats. Renlighet och service är absolut av första klass. Området kring poolen har alltid en storstilad gestaltning att erbjuda. Gastronomin erbjuder en brokig blandning av orientaliska och europeiska rätter. De finare hotellen har ett flertal restauranger, coffee-shops och en kultiverad salong med bar.

I inlandet och i de sydliga provinserna har huvuddelen av hotellen tre stjärnor. Även här är hotellen rena och bra organiserade. Det är viktigt att boka i god tid, ty emellertid finns det många som reser på egen hand och själv organiserar sin individuella äventyrssemester i Oman. Den som är pigg på äventyr kan övernatta längs kusten eller i bergen hos beduinerna. Enkla tältläger hittar man överallt. Man och dryck får man även här. Längs kusten får man färsk fisk som tillreds direkt vid lägerelden. När solen går ned sitter man i en ring kring shejken och dricker te. En ritual som upprepas varje kväll.